(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda boshlangʻich sinf oʻquvchilari uchun jonli tabiat burchagini tashkil etishning mazmuni, ahamiyati va pedagogik asoslari yoritilgan. Tabiiy fanlarga boʻlgan qiziqishni oshirish, bolalarda tabiatga mehr, ekologik madaniyat va kuzatuvchanlikni shakllantirishda jonli tabiat burchagining oʻrni muhim ekani asoslab berilgan. Ishda bunday burchakni tashkil etishning bosqichlari, foydalaniladigan vositalar hamda dars jarayoniga integratsiya qilish usullari tahlil qilingan. Amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan ushbu ish boshlangʻich sinf oʻqituvchilari uchun foydali metodik qoʻllanma boʻlib xizmat qiladi.