(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida javobgarlik va jazodan ozod qilishning huquqiy asoslari, turlari va qo‘llanilish amaliyoti tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksi, Jinoyat-protsessual kodeksi va boshqa normativ-huquqiy hujjatlar asosida javobgarlikdan ozod qilishning qonuniy asoslari, shartlari va turlarini yoritadi. Shuningdek, sud amaliyotida javobgarlikdan ozod qilishning qo‘llanilishi, uning ijtimoiy va huquqiy ahamiyati hamda amaliy muammolar ko‘rib chiqiladi.