(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Matematik ta’limni rivojlantirishning asosiy vazifalaridan biri o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini, jumladan, fikrlash, asoslash, argumentlash, rejalashtirish, fazoviy tuzilishlar va sonlarni baholashda matematik yondashuvdan foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirishdan iborat. Ushbu maqolada maktab o’quvchilarida matematik modellashtirish kompetensiyasini rivojlantirish masalalari qaralgan.