(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tuzlarning kimyoviy tabiati, ularning turlari va inson hayotidagi ahamiyati keng yoritilgan. Tuzlar nafaqat oziq-ovqat sanoatida, balki tibbiyot, qishloq xo‘jaligi, kimyo va boshqa sohalarda keng qo‘llaniladi. Ayniqsa, natriy xlorid (osh tuzi) inson organizmidagi suv-tuz muvozanatini saqlashda muhim o‘rin tutadi. Maqolada shuningdek, ortiqcha tuz iste’molining sog‘liqqa salbiy ta’siri va ularni me’yorida qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan. Ushbu maqola tuzlarning kundalik hayotimizdagi rolini ilmiy asosda tushuntirishga qaratilgan.