(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola milliy kiyimlar va zamonaviy kiyimlar o‘rtasidagi uyg‘unlikni o‘rganadi. Unda milliy kiyimlarning tarixiy, madaniy va estetik ahamiyati, zamonaviy moda sanoatining rivojlanishi va milliy kiyimlarni zamonaviy dizaynlarga qanday qo‘shish mumkinligi haqidas o‘zyuritiladi. Shuningdek, maqolada milliy kiyimlarni zamonaviy moda tendensiyalari bilan uyg‘unlashtirishning iqtisodiy va ijtimoiy jihatlari, global moda maydonida milliy kiyimlarning o‘rni va imkoniyatlarit ahlilqilinadi. Maqsad–milliy kiyimlar va zamonaviy kiyimlar o‘rtasidagi uyg‘unlikni toppish va an’analarni saqlab qolgan holda modani yangi yondashuvlar bilan boyitishdir.