(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mahalliy davlat hokimiyatining huquqiy tabiati va fuqarolarning mahalliy boshqaruvdagi ishtirokini belgilovchi konstitutsiyaviy asoslar tahlil etiladi. Shuningdek, mavjud huquqiy mexanizmlar samaradorligi, ular orqali fuqarolar ishtirokining ta’minlanish holati, mavjud muammolar va takomillashtirish bo‘yicha takliflar bayon etiladi.