(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada mahalliy davlat hokimiyati organlari tomonidan qabul qilinadigan qarorlarning huquqiy asoslari, ularning turlari, huquqiy kuchi va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, qarorlarni qabul qilish jarayonidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar bayon etilgan. Tadqiqotda normativ-huquqiy hujjatlar tahlili, taqqoslash usuli hamda amaliyotdan misollar keltirish orqali muammo va yechimlar aniqlangan.