(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sharoitida qizamiq (morbilli) kasalligining epidemiologik dinamikasi, klinik xarakteristikalari, diagnostika usullari, profilaktika strategiyalari va 2015–2024 yillar davomida vaksinalash qamrovi tahlili berilgan. Maqolada statistik jadval va grafiklar, rasmiy milliy (Sanepid Qo‘mitasi) va xalqaro (WHO, UNICEF) manbalarga asoslangan ma’lumotlar, mintaqaviy solishtirishlar va epidemiologik monitoring samaradorligi ko‘rsatilgan.