(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlashda yo‘l chiziqlarining tutgan o‘rni va ularning asosiy turlari tahlil qilinadi. Yo‘l chiziqlari transport vositalarining harakatlanish tartibini belgilash, yo‘lovchilarning xavfsizligini oshirish, shuningdek, tartib-intizomni saqlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada doimiy va vaqtinchalik, uzluksiz va uzlukli chiziqlar, shuningdek, ularning rang va shakliga qarab farqlari haqida batafsil ma’lumot beriladi.