(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Xantavirus o’pka sindromi (HPS) virusli kasallik bo’lib, u yuqtirgan sichqonlar va kalamushlar orqali tarqaladi. Bu sizning organlaringizga zarar etkazishi va o’limga olib kelishi mumkin. Dastlabki alomatlar isitma, charchoq va og’riqni o’z ichiga oladi. Keyinchalik alomatlar nafas qisilishi va tez yurak urishini o’z ichiga oladi. Davolash kislorodli terapiya, dori-darmonlar, ventilyatsiya va dializni o’z ichiga olishi mumkin.