(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining, xususan “Turonbank” ATB misolida, aholi bandligiga va iqtisodiy rivojlanishga ko‘rsatayotgan amaliy ta’siri tahlil qilingan. Maqolada bank kreditlari orqali kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni moliyalashtirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish, ayollar va yoshlar tadbirkorligini qo‘llab-quvvatlash kabi yo‘nalishlar o‘rganilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida tijorat banklarining iqtisodiyotdagi ijtimoiy funksiyalari ko‘rib chiqilib, O‘zbekiston sharoitida ushbu tajribalarni qo‘llash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari bank sektorining ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi strategik o‘rnini asoslab beradi.