(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni umumiy ta’lim muassasalarida ta’lim-tarbiyaga jalb etish masalalari chuqur tahlil etilgan. “Ta’lim hamma uchun” tamoyili asosida shakllangan inklyuziv ta’lim konsepsiyasining mohiyati ochib beriladi hamda ushbu tizimning maqsad va vazifalari aniqlanadi. Shuningdek, inklyuziv ta’limga xos pedagogik yondashuvlar, psixologik qo‘llab quvvatlash va korreksion ishlarning ahamiyati yoritilib, bolalarni ijtimoiy muhitga samarali moslashtirish jarayonida kompleks yondashuvning o‘rni alohida ko‘rsatib o‘tilgan.