(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada investitsiyalash jarayonining innovatsion yo‘llarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Global iqtisodiyotning raqamli transformatsiyalashuvi, texnologik taraqqiyot va barqaror rivojlanish omillari investitsiyaviy faoliyatga yangi yondashuvlarni joriy etishni talab qilmoqda. Shuningdek, maqolada sun’iy intellekt, blokcheyn texnologiyasi, “aqlli shartnomalar” hamda yashil investitsiyalar kabi zamonaviy vositalarning investitsiya samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Innovatsion investitsiya mexanizmlarini rivojlantirish orqali iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish va milliy raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda ilg‘or xorijiy tajribalar misolida O‘zbekiston sharoitida innovatsion investitsiya yondashuvlarini joriy etish istiqbollari ham asoslab berilgan.