(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Maytake (Grifola frondosa) qoʻziqorinini tijorat miqyosida yetishtirishning agrobiotexnologik jihatlarini koʻrib chiqadi. Unda Maytake yetishtirishning asosiy bosqichlari: substrat tayyorlash, inokulyatsiya, inkubatsiya va meva tanalari hosil qilish jarayonlari batafsil tahlil qilinadi. Maqolada optimal oʻsish sharoitlari, jumladan harorat, namlik va ventilyatsiya parametrlari, shuningdek, turli substrat aralashmalarining roli yoritiladi. Oʻzbekiston sharoitida Maytake yetishtirishning potensial imkoniyatlari va mavjud cheklovlar ham muhokama qilinadi, bu qimmatli zamburugʻni mahalliy agrosanoatga integratsiya qilish boʻyicha kelajakdagi tadqiqot yoʻnalishlari taklif etiladi.