(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada mahkumlarning jamiyatga qayta integratsiyalashuvi, ya’ni ularning ijtimoiylashuvi jarayonining ijtimoiy, iqtisodiy va huquqiy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasi jinoyat-ijroiya tizimi qonunchiligi, mavjud amaliy tajribasi, xalqaro standartlar bilan solishtirilib tahlil qilinadi. Ayniqsa, Germaniya, Norvegiya, AQSh, Rossiya kabi davlatlarning penitensiar muassasalardagi reabilitatsiya yondashuvlari o‘rganilgan hamda O‘zbekiston sharoitiga mos taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.