(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aholining toza ichimlik suvi bilan ta’minlanishini yaxshilashga qaratilgan infratuzilmaviy loyihalarni moliyalashtirish masalalari yoritilgan. O‘zbekiston misolida ichimlik suvi ta’minotining hozirgi holati, moliyaviy manbalar (davlat byudjeti, xalqaro institutlar, davlat-xususiy sheriklik) va mavjud muammolar (tarif siyosati, investitsiya yetishmasligi, boshqaruvdagi kamchiliklar) tahlil qilingan. Shuningdek, xalqaro tajribaga asoslangan samarali moliyalashtirish mexanizmlari ko‘rib chiqilib, O‘zbekistonda qo‘llash mumkin bo‘lgan takliflar ishlab chiqilgan. Maqola yakunida suv xavfsizligini ta’minlashda barqaror va shaffof moliyalashtirish tizimining o‘rni alohida ta’kidlangan.