(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’limda masofaviy o’qitish tizimini sun’iy intellekt texnologiyalari yordamida rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt yordamida shaxsiylashtirilgan o’qitish, avtomatlashtirilgan baholash, virtual yordamchilar va talabalarni qo’llab-quvvatlash tizimlari yaratish orqali ta’lim jarayonini samarador qilish yo’llari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellektning oliy ta’limga kiritilishidagi asosiy afzalliklari va cheklovlari ham muhokama qilinadi. Maqolada ta’lim tizimini sun’iy intellekt yordamida takomillashtirish orqali oliy ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari yoritiladi.