(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Республикамиз хухудида кенг таркалишга эга булган инвазион касалликларни даволаш ва олдини олиш борасида МДХ хамда мамлакатимиз олимлари томонидан олиб борилаетган илмий тадкикотлар йуналиши ва ушбу касалликларни бартараф этишда янги илмий ва амалий ёндашувлар баён этилган. Аннотация. Описаны направления научных исследований, проводимых учеными MDX и нашей страны по вопросам лечения и профилактики инвазионных заболеваний, широко распространенных в нашей республике, и новые научные и практические подходы к ликвидации этих заболеваний. Abstract. The direction of scientific research conducted by the scientists of MDX and our country regarding the treatment and prevention of invasive diseases, which are widespread in our republic, and new scientific and practical approaches to the elimination of these diseases have been described.