(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Aннотация Мақолада қўйларнинг эстроз касаллик қўзғатувчиси ҳамда тарқатувчиларининг биологияси, патогенези, мавсумийлиги, ташхислаш ва дифференциал ташхислаш усуллари, даволаш ва олдини олишда янги маҳаллий биоинсектицид препаратини қўллаш самарадорлиги бўйича олиб борилган илмий тадқиқот ишлари ҳақида маълумотлар келтирилган Аннотация В статье приведены сведения о биологии, патогенезе, сезонности, методах диагностики и дифференциальной диагностики возбудителей и распространителей эстроз болезней овец, а также сведения об эффективности применения нового местного биоинсектицидного препарата в лечении и профилактике. Key words. Estrosis, insect, gadfly, oestrus ovis, larva, parasite, sheep, disease, drug, insecticide, bioinsectoside.