(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация Илмий-тадқиқот ишлари Самарқанд вилоятининг аҳоли қарамоғидаги шахсий қорамолларда олиб борилди. Бунда Hyalomma, Rhipicephalus авлодига мансуб кана турлари доминант тур сифатида қайд этилди. Дельтаметрин5 препаратини 0,015% - концентрацияда (3 л/бошга) ишчи эритмаси Hyalomma (H. anatolicum, H.detritum), Rhipicephalus (Rh. Bursa, Rh. turanicus), Dermacentor marginatus каналарига қарши қарши 98% самарадорликга эга эканлиги аниқланди. Аннотация Научно-исследовательские работы проведены на личном крупном рогатом скоте населения Самаркандской области. При этом клещи видов Hyalomma и Rhipicephalus отмечины как доминантные виды. Установлено, что рабочий раствор 0,015% концентрации Дельтаметрина 5 (3 л/гол) обладает 98%- эффективностью против клещей Hyalomma (H. anatolicum, H.detritum), Rhipicephalus (Rh. Bursa, Rh. turanicus) и Dermacentor marginatus Annotation Research work was carried out on cattle under the care of the personal population of the Samarkand region. In this case, Hyalomma, a species of mite from the Rhipicephalus generation, was noted as the dominant species. A working solution of deltamethrin 5 in 0.015% concentration (3 L/head) for Hyalomma (H. anatolicum, H. detritum) and Rhipicephalus (Rh. bursa, Rh. turanicus) was found to have 98% efficacy against Dermacentor marginatus ducts.