(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada Samarqand viloyati qishloq xoʻjaligi subyektlarida chorvachilikda ozuqa ta’minotini yaxshilash, uning bazasini mustaxkamlash borasida nazariy bilimlar yoritilgan. Shuningdek, aholi bandligi va ularning daromadligini oshirish maqsadida dehqon va tomorqa xoʻjaliklarida chorvachilik faoliyatini barqaror rivojlantirishda ozuqa bazasini mustaxkamlashda ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Аннотация. В данной научной статье освещены теоретические знания по улучшению кормовой базы в животноводстве сельскохозяйственных субъектов Самаркандской области и укреплению ее базы. Кроме того, в целях повышения занятости населения и его доходов разработаны научно обоснованные предложения и рекомендации по устойчивому развитию животноводства в фермерских хозяйствах. Annotation. This scientific article highlights theoretical knowledge on improving the forage base in livestock farming of agricultural entities of the Samarkand region and strengthening its base. In addition, in order to increase employment and income, scientifically based proposals and recommendations have been developed for the sustainable development of livestock farming on farms