(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada suniy baliqchilik havzalari sharoitida o‘stirilayotgan baliqlar orasida uchraydigan oqsil almashinuvi buzilishi kasalliklarini keltirib chiqaradigan sabablari bayon etilgan. Baliqchilik xo`jaliklarida mavjud ozuqa ratsioni tahlil qilingan bo‘lib ratsiyoning to‘yimlilik darajasi talab darajasida emasligi aniqlangan. Xo`jaliklarda havza suvining gidrokimyoviy holatini aniqlash maqsadida ilmiy tekshirishlar olib borilgan.