(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada quyonlar kalsiy-fosfor almashinuvi buzilishlarining oldini olishda probiotiklarning samarasini o‘rganish bo‘yicha tajriba natijalari bayon etilgan. Tajribadagi quyonlarga qo‘llanilgan PZProbiotigining ular organizmiga, klinik belgilari, gematologik ko‘rsatkichlari hamda tana vazniga ta’siri aniqlangan. PZ-Probiotigining tajriba guruhidagi quyonlarga qo‘llanilishi ular organizmida minerallar almashinuvini yaxshilanishi, tug‘ilgan bolalarining tana vazni nazorat guruhiga nisbatan o‘rtacha 28,4 % ga yuqori bo‘lishini taminlaydi.