(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
; Ushbu maqolada kinematografik turizmning mohiyati, rivojlanish tendensiyalari va O‘zbekiston turizm industriyasiga ta’siri tahlil qilinadi. Dunyo miqyosida mashhur filmlar va seriallar suratga olingan lokatsiyalar turistlarni jalb etishning samarali vositasiga aylanib bormoqda. O‘zbekiston hududida suratga olinayotgan milliy va xalqaro filmlar orqali madaniy meros, tarixiy obidalar va tabiiy manzaralarni global miqyosda targ‘ib qilish imkoniyatlari muhokama etiladi. Tadqiqotda kinematografik turizmning iqtisodiy va ijtimoiy ta’siri, mavjud muammolar va rivojlantirish istiqbollari yoritilgan.