(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Texnologik o‘lchash vositalarida mikroprotsessor markaziy blok bo’lib, barcha bloklari bajaradigan ishlarni boshqarish hamda axborot bilan arifmetik va mantiqiy operatsiyalar bajarish uchun mo’ljallangan. Mikroprotsessor tizimlari asbobsozlik rivojlanishining hozirgi bosqichida texnologik o’lchov vositalariga qo’llanish imkoniyatlarini, ishlatish algoritmlariga yaqinlashiga, axborot berish imkoniyatlarini oshirishga va tez ishlashini ta’minlashga imkon berisida keng ma’lumot berilgan.