(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada insoniyat madaniy va intellektual tarixining muhim davri bo‘lgan Renessans — uning ma’naviy-estetik qadriyatlari, ilm-fan va san’at sohalaridagi yutuqlari zamonaviy yoshlar nigohida o‘rganiladi. Yevropa uyg‘onish davri bilan bir qatorda Sharq uyg‘onishining buyuk namoyandalari — Ibn Sino, Beruniy, Ulug‘bek, Navoiylar ijodi va ta’siri ham yoshlar nigohi bilan tahlil qilinadi. Maqolada Renessans g‘oyalari va ularning bugungi davr yoshlariga qanday ilhom manbai bo‘lishi, ularning ijodiy fikrlashi, estetik dunyoqarashi, ilmiy izlanishlarga bo‘lgan qiziqishida qanday aks etayotgani tahlil qilinadi.