(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada raqamli bank xizmatlarining talabalar hayotidagi ahamiyati, ulardan foydalanishning hozirgi holati va asosiy tendentsiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda asosan elektron banking, mobil ilovalar, raqamli to‘lov tizimlari va onlayn moliyaviy xizmatlardan foydalanish darajasi, omillari hamda talabalarning moliyaviy savodxonligi bilan bog‘liq jihatlar o‘rganiladi. Shuningdek, raqamli bank xizmatlariga bo‘lgan ishonch, xavfsizlikka oid qarashlar va raqamli moliya vositalariga talabning ortishi tahlil qilinadi. So‘rovnomalar va statistik ma’lumotlar asosida olib borilgan tahlillar talabalar orasida raqamli moliyaviy xizmatlardan foydalanishning izchil o‘sib borayotganini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari raqamli bank xizmatlarini yanada rivojlantirish, talabalarning moliyaviy imkoniyatlarini kengaytirish hamda moliyaviy texnologiyalar orqali yoshlar moliyaviy barqarorligini mustahkamlashga xizmat qiladi.