(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida diqqatni rivojlantirish xususiyatlari haqida so‘z yuritishda, avvalo, diqqat nima ekanligini aniqlash muhimdir. Diqqat – bu insonning atrof-muhitdagi ma’lumotlarga qaratilgan ongli e’tibori bo‘lib, u orqali o‘quvchi o‘ziga kerakli ma’lumotlarni ajratib oladi, ularni eslab qoladi va o‘rganadi. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida diqqatning rivojlanishi ularning umumiy bilim olish jarayoniga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu boisdan, diqqatni rivojlantirish masalasi maktab ta’limining muhim qismi hisoblanadi.