(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kasbga yo’naltirish jarayoni yoshlarni o’z qobiliyatlari, qiziqishlari va bozor talablariga mos ravishda kasb tanlashga yo’naltirishdan iboratdir. Bu jarayonda turli fanlarning, jumladan fizika fanining ham o’rni katta. Fizika fani nafaqat ilmiy bilimlarni beradi, balki yoshlarning mantiqiy fikrlash, muammoni tahlil qilish va hal etish ko’nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Shu bois, kasbga yo’naltirishda fizika fanining ahamiyati va o’rnini chuqur anglash yoshlarning kelajakdagi kasbiy muvaffaqiyatlari uchun juda muhimdir.