(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻzbekistonda aʼzo va toʻqimalar transplantsiyasi sohasida amalga oshirilgan ishlar va bu yoʻnalishning rivojlanishi mamlakat tibbiyotining muhim yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Transplantsiya jarayonlari inson hayotini saqlab qolish, sogʻliqni tiklash va bemorlarning hayot sifatini yaxshilashda katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda aʼzo va toʻqimalar transplantsiyasining tarixi, hozirgi holati, mavjud muammolar va kelajak istiqbollari haqida batafsil soʻz yuritiladi.