(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sinfda og‘zaki bo‘lmagan muloqotdan foydalanish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda juda muhim ahamiyatga ega. Og‘zaki bo‘lmagan muloqot deganda so‘zsiz ifoda vositalari orqali amalga oshiriladigan muloqot tushuniladi. Bu turdagi muloqot o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida, shuningdek, o‘quvchilar o‘rtasida yuzaga keladigan turli holatlarda qo‘llaniladi. Og‘zaki bo‘lmagan muloqotning asosiy vositalari orasida tana tili, yuz ifodalari, imo ishoralar, ko‘z bilan aloqa, tana holati, kiyim-kechak va boshqa tashqi ko‘rinish elementlari kiradi. Ushbu vositalar yordamida muloqot so‘zsiz amalga oshiriladi, ammo uning ta’siri so‘zli muloqot kabi yoki undan ham kuchliroq bo‘lishi mumkin.