(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O’zbekistonning tabiiy boyliklari va biologik xilma-xilligi juda yuqori. Biroq, inson faoliyati, iqlim o’zgarishi va boshqa omillar natijasida ko’plab o’simlik turlari yo’qolish xavfi ostida qolmoqda. O’zbekiston Qizil Kitobi — bu yo’qolib borayotgan va xavf ostida bo’lgan o’simlik va hayvon turlarini saqlab qolish maqsadida tuzilgan ro’yxatdir. Ushbu maqolada O’zbekiston Qizil Kitobiga kiritilgan ba’zi dorivor o’simliklar va ularning ahamiyati haqida ma’lumot beramiz.