(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Logarifmik tenglamalar matematikada muhim o’rin tutadi va ko’plab ilmiy va amaliy sohalarda qo’llaniladi. Ushbu maqolada logarifmik tenglamalar haqida asosiy tushunchalar, ularning qanday tuzilishi va ularni yechish usullari tahlil qilinadi. Logarifmlar yordamida yechiladigan tenglamalar asosan ko’plab ilmiy masalalar, iqtisodiy modellar va fizika sohalarida qo’llaniladi. Maqola, shuningdek, logarifmik tenglamalarning yechish metodlari, shuningdek, ular bilan bog’liq muammolarni hal qilishdagi ahamiyatini muhokama qiladi.