(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Integrallar - matematik tahlilning asosiy tushunchalaridan biri bo’lib, ular ikki asosiy yo’nalishni o’z ichiga oladi: "yo’ldan" yoki "sirt yuzasi" orqali kattaliklarni o’lchash. Integrallarning matematik ahamiyati katta bo’lib, ular fizika, iqtisodiyot, muhandislik, biologiya va boshqa sohalarda keng qo’llaniladi. Ushbu maqolada integralning ta’rifi, uning asosiy turlari, asosiy qoidalari va formulalari haqida so’z yuritiladi. Shuningdek, integralni hisoblash usullari, masalalar yechish va amaliy qo’llanilishi ko’rsatiladi.