(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada ingliz tili o‘qitishda turli xil metodlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida qo‘llaniladigan an’anaviy, kommunikativ, tajriba asosidagi, induktiv va zamonaviy metodlar (masalan, blended learning va texnologiyalarga asoslangan metodlar) keltirilgan. Har bir metodning o‘ziga xos afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqilib, o‘qituvchilar metodlarni o‘quvchilarning ehtiyojlari va ta’lim jarayonining maqsadlariga mos tanlashlari kerakligi ta’kidlangan. Maqola metodlarning samaradorligini oshirish uchun pedagogik va texnologik innovatsiyalarni qo‘llash zarurligini ko‘rsatib, o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar beradi. Shuningdek, ingliz tili o‘qitishda texnologiyalardan foydalanishning o‘rni va ahamiyati alohida qayd etilgan. Maqola ingliz tili o‘qituvchilari va ta’lim tizimi mutaxassislari uchun metodologik asoslar va zamonaviy yondashuvlar haqida muhim tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.