(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqola, kompyuter tarmoqlari va internet texnologiyalarining ta’lim jarayonida qanday qo’llanilishini tahlil qiladi. Maqolada ta’limda internet va tarmoqlar orqali amalga oshirilayotgan yangiliklar, masofaviy o’qitish, aralash o’qitish (blended learning) yondashuvi, onlayn resurslar va platformalar, shuningdek, o’quvchilarning kreativlik va analitik qobiliyatlarini rivojlantirishdagi roli batafsil ko’rib chiqilgan. Maqolada, shuningdek, raqamli ta’limning global hamkorlikni rivojlantirishdagi o’rni, o’quvchilar va o’qituvchilar o’rtasidagi o’zaro muloqotni yaxshilash imkoniyatlari, ta’limda axborot xavfsizligi masalalari va onlayn ta’limning samaradorligi haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan. Muallif, zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning ta’lim sifatini oshirishdagi muhim ahamiyatini ta’kidlab, shu bilan birga, ularni ta’lim jarayonida muvaffaqiyatli qo’llash uchun mavjud imkoniyatlar va chaqiriqlarga ham e’tibor qaratadi. Maqola ta’lim tizimini innovatsion tarzda rivojlantirishga qaratilgan.