(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻzbekiston hududidagi baliqlarni yetishtirish texnologiyasi va ahamiyati,baliqchilik xoʻjaliklarini yanada rivojlantirish boʻyicha davlat tomonidan olib borilayotgan islohotlar oʻrganiladi. Shuningdek Oʻzbekiston Respublikasi Prezidenti huzuridagi Statistika agentligi(Stat.uz)ning yillik statistik toʻplam materialidan foydalanilgan holda respublikamiz va Navoiy viloyati suv havzalaridan ovlanadigan baliqlar hajmining dinamikasi tahlil etilgan. Olingan tahlil natijasi asosida baliqchilikni barqaror rivojlantirish borasida takliflar ishlab chiqilgan.