(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Turizm va madaniyatlararo aloqalar bugungi kunda global miqyosda muhim ahamiyatga ega. Har bir mamlakatning o’ziga xos madaniyati, an’analari va urf-odatlari bor, va bu madaniyatlar o’rtasidagi aloqalar sayyohlik orqali yanada rivojlanadi. Turizm, shuningdek, iqtisodiy rivojlanish, ijtimoiy o’zgarishlar va madaniyatlararo muloqot uchun katta imkoniyatlar yaratadi. U nafaqat iqtisodiy foyda keltiradi, balki xalqlar o’rtasidagi o’zaro tushunishni ham mustahkamlaydi.