(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada tarixchilar, siyosatshunoslar va ijtimoiy psixologlarning terrorizmni tushunishga yondashuvlari tahlil qilinadi. Psixologiya nuqtai nazaridan terrorchi shaxsining talqini berilib, terrorchilik harakatining uch yo‘nalishi aniqlanadi. Shuningdek, zamonaviy terrorizmni to‘liq tahlil qilish uchun uning paydo bo‘lishining sabablari va shartlari guruhlari aniqlangan va ochib berilgan. Ko‘rib chiqilgan material asosida zamonaviy terrorizmning tabiati va mohiyati haqida xulosalar chiqariladi, uning o‘ziga xos xususiyatlari yoritiladi.