(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada avtomobil transmissiya tizimining vazifalari, asosiy turlari va ularning texnologik rivojlanish yo‘nalishlari atroflicha tahlil qilingan. Har xil transmissiya tizimlarining afzalliklari va kamchiliklari, ularning boshqaruv usullari hamda zamonaviy avtomobilsozlikdagi qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, avtomatlashtirish, raqamlashtirish, ekologik samaradorlik, yengil materiallardan foydalanish kabi innovatsion texnologiyalar ta’sirida transmissiya tizimlarining yangilanish jarayoni ochib berilgan. Mahalliy va xorijiy avtomobil modellarining transmissiya tizimlari taqqoslab o‘rganilgan va O‘zbekiston avtomobil sanoatidagi hozirgi tendensiyalar hamda texnik ta’lim muassasalarida bu tizimlarni o‘rgatish zarurati asoslab berilgan.