(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda Termiz shahrida jamoat transporti tizimining mavjud muammolari tahlil qilinadi hamda raqamli texnologiyalar yordamida ularni hal etish yo‘llari taklif etiladi. Xususan, jamoat transportidan foydalanishni osonlashtirish va axborotga ochiqlikni ta’minlash maqsadida Telegram platformasida interaktiv bot ishlab chiqish g‘oyasi ilgari surilgan. Bot foydalanuvchining joriy joylashuvini va borishni istagan manzilini hisobga olib, tegishli avtobus yo‘nalishini ko‘rsatadi. Bu yondashuv nafaqat mahalliy aholi, balki sayyohlar uchun ham jamoat transportidan foydalanishni qulaylashtiradi. Ushbu texnologik yechim Termiz shahrining transport tizimini raqamlashtirish, qatnov grafigi haqidagi axborotni ommalashtirish va infratuzilmani optimallashtirishda muhim rol o‘ynashi mumkin.