(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ommaviy axborot vositalarining (OAV) jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati har tomonlama tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari tez sur’atlar bilan rivojlanayotgan bir paytda, OAV nafaqat axborot yetkazuvchi vosita, balki jamoatchilik fikrini shakllantiruvchi, madaniy-ma’naviy qadriyatlarni targ‘ib etuvchi va ijtimoiy hayotda faollikni oshiruvchi kuch sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada zamonaviy OAV turlari, ularning yoshlar tarbiyasidagi, siyosiy jarayonlardagi, ijtimoiy faollik va fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi roli hamda salbiy oqibatlari ham o‘rganiladi. Shuningdek, OAVning ijtimoiy tarmoqlar bilan integratsiyalashuvi, axborot ishonchliligi, dezinformatsiya tahdidlari va axborot madaniyati kabi dolzarb jihatlar muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida OAVdan foydalanish madaniyatini yuksaltirishga doir tavsiyalar ham beriladi. Ommaviy axborot vositalari, ijtimoiy tarmoqlar, axborot ishonchliligi, dezinformatsiya, jamoatchilik fikri, axborot madaniyati, ijtimoiy faollik, axborot texnologiyalari, kommunikatsiya, fuqarolik jamiyati.