(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада ишлаб чиқариш жараёнларини тартибга солиш, иш жойида самарадорлик ва меҳнат унумдорлигини оширишда япон 5S тизимининг аҳамияти таҳлил қилинади. 5S — саралаш, тартиб сақлаш, тозалик, стандартлаштириш ва такомиллаштириш каби беш босқичдан иборат бўлиб, улар орқали иш муҳитини тартибга солиш, ходимларда масъулият ҳиссини шакллантириш, хавфсизликни ошириш ва сифатни яхшилаш мумкин. Мақолада шунингдек, тизимни жорий этиш босқичлари, назорат рўйхатлари, кенг тарқалган хатолар ва уларни бартараф этиш йўллари ҳам кўриб чиқилган. Муаллиф 5S концепциясининг нафақат ишлаб чиқаришда, балки офис ва шахсий фаолиятда ҳам фойдалилигини таъкидлайди.