(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining axloqiy tarbiyaviy sifatlarini shakllantirishda badiiy matnlarning o‘rni va ahamiyati pedagogik va psixologik nuqtai nazardan tahlil etilgan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlari, didaktik ehtiyojlari hamda estetik qabul qilish qobiliyatiga mos badiiy matnlar asosida axloqiy fazilatlarni, jumladan, halollik, mehnatsevarlik, rahm-shafqat, vatanparvarlik, adolat va do‘stlik kabi tushunchalarni o‘zlashtirish mexanizmlari ochib berilgan. Va yana maqolada adabiy-badiiy vositalar orqali axloqiy tarbiyaning samaradorligini oshirishga doir amaliy tavsiyalar, psixologik yondashuvlar va interfaol metodlar asosida olib borilgan tajribalarni o‘rganish asosida xulosalar keltirilgan.