(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston chakana savdo bozorining yetakchi kompaniyasi — “Korzinka” tarmog‘i misolida strategik boshqaruv tahlili o‘rganilgan. Tadqiqot davomida kompaniyaning boshqaruv tizimi, ichki va tashqi muhit omillari, marketing strategiyalari hamda raqobatbardoshligi tahlil qilindi. Tahlil vositasi sifatida SWOT, PESTEL, SNW, 4P va SMART modellaridan foydalanildi. Korzinka kompaniyasining bozordagi ustunliklari, zaif tomonlari, imkoniyat va tahdidlari asosida tahliliy xulosalar va istiqbolli tavsiyalar ishlab chiqildi. Maqola natijalarida kompaniyaning hozirgi strategik yondashuvlari baholanib, kelgusida samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar berildi. Mazkur maqola strategik menejment, chakana savdo va bozor tahliliga oid ilmiy izlanishlar uchun muhim amaliy ahamiyatga ega.