(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada AQSH, Xitoy va Rossiya oʻrtasidagi global raqobatning Markaziy Osiyo mintaqasiga taʼsiri kompleks tahlil qilinadi. Unda “Yangi katta oʻyin” konsepsiyasi doirasida ushbu davlatlarning siyosiy, iqtisodiy va xavfsizlik sohalaridagi strategiyalari oʻrganiladi. Tadqiqotda "katta kuchlar"ning mintaqaviy siyosatida foydalanayotgan vositalari, jumladan, iqtisodiy leverij, harbiy-siyosiy bloklar va “yumshoq kuch” instrumentlari qiyosiy tahlil qilinadi. Asosiy eʼtibor, bu raqobat sharoitida Oʻzbekiston va boshqa mintaqa davlatlarining oʻz tashqi siyosiy mustaqilligini (strategik avtonomiyasini) saqlab qolish borasida olib borayotgan muvozanatlash siyosati, uning yutuqlari va mavjud muammolarga qaratiladi.