(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
bu maqola gaymorit – burun yondosh bo’shlig’ining yallig’lanish kasalligi va uning kelib chiqish sabablari, kasallikning organizmda kechishi xususiyatlari va uning asoratlari va bu kasallikning yuzaga kelmasligi uchun oldini olish chora tadbirlari haqida ma’lumotlar beradi. Maqola gaymorit natijasida yuzaga kelishi mumkin bo’lgan xavfli asoratlarni xalq orasida oldini olish, bartaraf qilish hamda aholi orasida gaymorit kasalligi haqidagi tibbiy bilimlarni yanada ko’paytirish uchun imkoniyatlar yaratadi