(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola kimyo fanini o‘qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyatini, afzalliklarini va ta’lim jarayoniga ta’sirini tahlil qiladi. Maqolada virtual laboratoriyalar, mobil ilovalar, interaktiv ta’lim platformalari va raqamli simulyatsiyalar kabi texnologiyalarning kimyo o‘qitishda qanday samarali ishlatilishi, o‘quvchilarning qiziqishini oshirish va bilimlarni o‘zlashtirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Innovatsion texnologiyalar o‘quvchilarga kimyo reaktsiyalarini va jarayonlarini amaliyotda o‘rganish imkoniyatini yaratadi, bu esa nafaqat ilmiy bilimlarni mustahkamlash, balki analitik fikrlash va problemalarni hal etish qobiliyatlarini rivojlantiradi. Shuningdek, texnologiyalar o‘qituvchilarga darslarni yanada interaktiv va samarali tashkil etish, o‘quvchilarni individual tarzda qo‘llab-quvvatlash imkoniyatini beradi. Maqola innovatsion texnologiyalarning kimyo o‘qitish jarayonida kelajakdagi roli va uning ta’lim tizimining sifatini oshirishdagi muhim o‘rnini ta’kidlaydi.