(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi davrda giyohvandlikka qarshi kurash global, umumbashariy ahamiyat kasb etmoqda, chunki giyohvandlik muammosi hududiy, milliy, diniy yoki jinsiy chegaralarni bilmaydi va borgan sari ushbu moddalar bilan bog‘liq jinoyatlar soni va ko‘lami kengayib bormoqda. Turli xalqaro tashkilotlarning ma’lumotlariga ko‘ra ikki yuz milliondan oshiq kishi turli giyohvandlik vositalari va psixotrop moddalarni iste’mol qiladi. BMT ma’lumotlariga ko‘ra har yili Afg‘onistondan 900 tonna opiy va 375 tonna geroin olib chiqiladi1.