(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Бугуни кунда мамлакатимизда фаолият олиб бораётган тижорат банклари амалиётида кўп учраётган ва аҳамиятли ҳисобланадиган ҳолатлардан бири кредитларнинг қайтмаслик даражаси ёки муаммоли кредитлар ҳисобланади. Мазкур мақолада муаммоли кредитларнинг юзага келиш сабаблари, уларнинг иқтисодиётга таъсирини баҳолаш ва кредитларни қайтмаслик эҳтимолини пасайтириш бўйича имкониятлар назарий ўрганилади. Тижорат банкларида муаммоли кредитларнинг иқтисодий таҳлили, банкларда муаммоли кредитларни бошқаришни такомиллаштириш бўйича таклифлар умумлаштирилади